Ads Top

'Uithoflijn snel aan zijn capaciteit'

Volgens de commissie MME in Utrecht zijn er signalen dat de Uithoflijn vrij snel aan zijn volledige capaciteit zal zitten zodra die gaat rijden. Gedeputeerde Verbeek gaf hierop aan dat het realiseren van een tweede Uithoflijn er vooralsnog niet inzit. Mocht één Uithoflijn niet volstaan dan wordt bekeken of er met de inzet van bussen aan de aanvullende capaciteitsvraag kan worden voldaan.

Ook werd het idee geopperd om de Uithoflijn in het weekend te laten rijden, gezien het grote aantal potentiële bezoekers van onder meer sportverenigingen. Volgens Gedeputeerde Verbeek ziet het er naar uit dat de capaciteit van het busvervoer in het weekend op dit moment toereikend is.

Verder is het de bedoeling om Utrecht Centraal te ontlasten door de Uithof beter bereikbaar te maken. Hierbij valt te denken aan meer rechtstreekse buslijnen vanuit andere stations, zodat reizigers niet meer hoeven over te stappen op Utrecht Centraal. De commissie opperde ook de mogelijkheid om de bestaande sneltramlijn, zonder overstap op Utrecht Centraal, te koppelen aan de nu te realiseren Uithoflijn. Gedeputeerde Verbeek gaat dit verder onderzoeken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.