Ads Top

Pleidooi voor meer bussen naar België

Rover en Vlaamse zustervereniging TreinTramBus pleiten voor meer grensoverschrijdende buslijnen tussen Nederland en Vlaanderen. Onlangs overhandigden de reizigersverenigingen een manifest aan politici uit Vlaanderen, Limburg, Brabant en Zeeland met de oproep om acht nieuwe verbindingen te realiseren.

Onze historische grenzen vormen voor het wegverkeer totaal geen beperking meer. Grenscontroles bestaan allang niet meer. Zowel in Nederland als Belgie betalen we al vijftien jaar met hetzelfde geld. Veel inwoners van de grensgebieden werken net over de grens of gaan er winkelen, studeren of op stap. Toch is het met de grensoverschrijdende verbindingen per openbaar vervoer in sommige grensstreken pover gesteld, stellen Rover en TreinTramBus.

Rover en TreinTramBus zien toekomst voor een aantal grensoverschrijdende busverbindingen die waar mogelijk aansluiting op de trein zouden moeten bieden. Het gaat dan om de verbindingen Gent – Terneuzen – Middelburg/Goes, Bergen op Zoom  – Kapellen,  Breda – Wuustwezel, Breda  – Hoogstraten, Turnhout – Eindhoven via Eindhoven Airport, Hasselt –Eindhoven, Hamont – Maarheeze en Genk – Sittard. De nieuwe verbindingen zouden aan een aantal voorwaarden moeten voldoen zoals opname in de reisinformatiesystemen en een toegankelijk tarief- en ticketsysteem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.