Ads Top

Ook nieuwe busstation Leiden te klein

Het beoogde compacte busstation van Leiden blijkt veel te klein om alle buslijnen een plek te geven. Rover-afdeling Holland Rijnland spreekt in een brief aan de gemeenteraad de verwachting uit dat de plannen van tafel gehaald zullen worden.

Gemeente Leiden probeert al jaren de ruimte van het busstation vrij te maken voor andere doelen. Oorspronkelijk was het plan het busstation te verhuizen naar het veel kleinere Terweepark. Onder meer door protesten van Rover werd dit plan van tafel gehaald en werd besloten het busstation te behouden op de huidige plek maar in compactere vorm.

Uit onderzoeken die in het kader van het participatieproces over het nieuwe busstation beschikbaar zijn gesteld blijkt nu de effecten van het compactere busstation: er zullen 10 buslijnen geschrapt moeten worden (waaronder de Keukenhoflijn) en er is geen plaats voor vervangende NS-bussen bij problemen op het spoor. Dan is er nog geen rekening gehouden met mogelijke reizigersgroei of een uitbreidingswens, daarmee is het nieuwe busstation niet toekomstvast.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.