Ads Top

Treinverkeer in grote delen van het land stilgelegd

Momenteel raast er een zeer zware storm met windstoten van orkaankracht over ons land. Het KNMI heeft weeralarm code rood afgegeven. Omdat de veiligheid van reizigers op dit moment in het geding is, is besloten het treinverkeer in grote delen van het land stil te leggen.

Met een dergelijke storm is de veiligheid van reizigers en spoormedewerkers in het geding in grote delen van het land. Er kunnen bomen op treinen of op het spoor vallen wat kan leiden tot botsingen en letstel. Ook kan schade aan bijvoorbeeld bovenleidingen of rail ontstaan. Daarnaast kan materiaal van stations afwaaien wat veiligheidsriscio’s veroorzaakt. Daarom is besloten om het treinverkeer daar stil te leggen.

ProRail houdt extra storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op te lossen als de storm in kracht is afgenomen. Dan kunnen niet direct treinen volgens de dienstregeling rijden. Treinen staan dan namelijk niet op de juiste plek en ook moet de schade die de storm heeft veroorzaakt eerst worden opgelost.

Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen reizigers nog steeds hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Wij raden reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen en vooral in de spits rekening te houden met extra drukte en een langere reistijd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.