Ads Top

Nettoverlies van 185 miljoen voor NS

NS rapporteert in de eerste helft van 2020 voor het eerst sinds jaren een nettoverlies: 185 miljoen. Het nettoverlies wordt - naast een negatief resultaat uit bedrijfsactiviteiten van 52 miljoen euro – voor een groot deel veroorzaakt door een afboeking van een belastingvordering voor de activiteiten in Nederland van107 miljoen.

Zonder de financiële steunmaatregelen vanwege COVID-19, komt NS in de eerste helft van 2020 uit op een negatief onderliggend resultaat van ruim 1 miljard.

De oorzaak van het negatieve resultaat uit bedrijfsactiviteiten is de enorme daling van reizigersaantallen door COVID-19 in vooral Nederland. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland lieten de reizigersaantallen een vergelijkbare ontwikkeling zien. Er is grote onzekerheid over de ontwikkeling van het aantal reizigers als gevolg van COVID-19 op zowel korte als lange termijn. Ook de eventuele steun van de overheid en de hoogte daarvan is nog onzeker. Daarom kan er geen betrouwbare inschatting worden gemaakt van de eventuele verlieslatendheid van de verschillende concessiecontracten die NS uitvoert in zowel Nederland als het buitenland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.