Ads Top

Kennisplatform voor vrijwilligersvervoer in Noord-Holland

In Noord-Holland wordt een uniek platform opgezet dat vrijwilligers van vervoersverenigingen (zoals de buurtbussen, ZoefZoef Haarlem Zonnebloem of Hugohopper), gemeenten en welzijnsorganisaties helpt bij het opzetten of in stand houden van vrijwilligersvervoer. De provincie steunt de ontwikkeling van dit kennisplatform met ruim 150.000 euro.

De provincie wil de ruim 50 vrijwillig-vervoerorganisaties in Noord-Holland via dit nieuwe kennisplatform ondersteunen met informatie, advies, meer samenwerking en kennisuitwisseling. Ook nieuwe vervoersinitiatieven kunnen hier met hun vragen terecht.

Het vrijwilligersvervoer in Noord-Holland (inclusief de buurtbussen) vervoerde tot voor kort gezamenlijk naar schatting zo’n 700.000 passagiers per jaar. Voorbeelden zijn de buurtbussen, de Zoefzoef in Haarlem, de Hugohopper in Heerhugowaard en de Zonnebloem in Schagen. Bij deze vrijwillig-vervoerorganisaties is veel kennis en ervaring aanwezig, maar deze wordt nauwelijks gebundeld of onderling uitgewisseld. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om vrijwilligers te werven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.