Ads Top

Lime start met e-bikes in Rotterdam

Lime gaat officieel van start in Nederland met honderd zogeheten Jump pedelecs in Rotterdam die met een app geboekt kunnen worden. De huurprijs bedraagt 1 euro per activering en 20 cent per minuut.

De e-bikes rijden met trapondersteuning tot 25 km/u. Ze zijn uitgerust met krachtige batterijen, schijfremmen, mobiele telefoonhouders en een stevige fietsmand waarin je ook boodschappen kunt meenemen.

Sinds het uitbreken van de corona pandemie zijn individuele transportmiddelen, zoals fietsen en e-scooters, sterk in opkomst. 'Wij willen Lime-fietsen aanbieden aan de inwoners van Rotterdam in een tijd waarin micro mobiliteit meer dan ooit noodzakelijk blijkt te zijn,' zo stelt het bedrijf.

Lime exploiteert momenteel ook e-bikes in andere steden wereldwijd, waaronder Berlijn, Londen, Parijs, Hamburg, Rome, Kopenhagen, München, Brussel, Wenen, Milaan, Sydney, Auckland, Denver, Seattle en Washington, D.C., met nog meer steden in Europa en over de hele wereld die volgen.

Lime wil in 2021 verder uitbreiden in andere Nederlandse steden en multimodale diensten aanbieden, zegt Benjamin Barnathan, de algemeen directeur van Lime in de Benelux.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.