Ads Top

ProRail start nieuwe zoektocht naar treinverkeersleiders

ProRail start opnieuw met een wervingscampagne voor de functie van Treinverkeersleider. Voor de komende jaren worden honderden nieuwe medewerkers gezocht om de treinen in Nederland goed te laten rijden. Dit is hard nodig, want naast de structurele bezettingsproblematiek die er al was, zorgt het coronavirus voor extra personele uitdagingen bij ProRail.

Op een aantal verkeersleidingsposten is er zelfs een tekort aan Treinverkeersleiders. Als onderdeel van de nieuwe zoektocht, bekijkt ProRail de mogelijkheid om mensen die werkzaam zijn in sectoren die het zwaar hebben door Covid-19 aan te trekken als Treinverkeersleider. Zo hoopt ProRail werknemers die hun baan verliezen door de coronacrisis een helpende hand te bieden. En tegelijkertijd de openstaande vacatures in te vullen met nieuw talent.
 
De luchtvaartsector is een goed voorbeeld van een sector die goed aansluit bij de wereld van ProRail. Met ruim driekwart minder passagiers- en vrachtvluchten heeft deze branche het moeilijk en banenverlies lijkt onvermijdelijk. Wie de druk van de luchtvaartbranche aankan, zou zomaar eens over de juiste kwaliteiten kunnen beschikken om de drukste spoorwegen van Europa in goede banen te leiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.