Ads Top

Onderzoek naar locatie nieuw busstation Haarlem

Met 10.000 nieuwe woningen in Haarlem wordt het drukker met meer mensen, meer verkeer en meer bedrijvigheid. Gemeente Haarlem en provincie Noord-Holland willen dat station Haarlem een goed bereikbaar OV-knooppunt blijft en het stationsgebied een veilige en aantrekkelijke plek is om te verblijven.

Het openbaar vervoer zal in Haarlem tot 2040 naar verwachting met zo’n 50 procent groeien, ondanks de gevolgen van Covid19. Om de binnenstad en het stationsgebied zoveel mogelijk van deze groei te ontlasten, hebben de gemeente en de provincie daarom de mogelijkheid van een nieuw busstation onderzocht.

In overleg met ontwikkelaars, vervoerders, wijkraden en de belangengroepen Fietsersbond, Rover, Buskruit en Bomenwachters zijn 15 potentiële locaties beoordeeld rondom Schipholweg en Europeaweg.

Meest kansrijk is een locatie op de Schipholweg tussen de Buitenrustbruggen en de Europaweg. Lees meer in het rapport ‘OV-knooppunt Haarlem Nieuw-Zuid’. Het onderzoek maakt deel uit van de landelijk Ontwikkelagenda van het Toekomstbeeld OV 2040.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.