Ads Top

40 miljoen euro voor nieuwe fietsenstallingen bij stations in Amsterdam en Zaanstad

Het aantal parkeerplekken voor de fiets in Amsterdam en Zaanstad wordt sterk uitgebreid. Tot 2028 investeren het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de gemeenten Amsterdam en Zaanstad, NS, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam gezamenlijk circa 40 miljoen euro in de bouw van vijf nieuwe fietsenstallingen bij treinstations.

Daarmee komen er 14.000 nieuwe plekken bij en kunnen fietsers vlot overstappen op de trein.
De uitbreiding komt bovenop de investeringen uit het zogeheten coronapakket waartoe de Vervoerregio in september besloot en waarmee ook al fors in fietsen wordt geïnvesteerd.

Onder de oostelijke sporen en perrons van Amsterdam Centraal wordt een stalling aangelegd voor 8950 fietsen. Met deze stalling, die in 2028 gereed zal zijn, kan de fiets direct onder het perron worden geparkeerd.

Bij Station Lelylaan wordt een geheel nieuw stationsgebied ontwikkeld, gericht op een soepele overstap van fiets op bus, tram metro en trein. In totaal zullen hier eind 2023 maar liefst 3400 nieuwe fiets parkeerplekken zijn gerealiseerd.

Bij station Zaandam is recent aan de westzijde een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. Daar komt een nieuwe stalling aan de oostzijde bij met 2800 plekken. Deze plekken komen dichtbij het station en zijn ter vervanging van de huidige tijdelijke stalling. Voor reizigers wordt het daarmee makkelijker over te stappen op de trein.

Bij station Krommenie-Assendelft komen er aan de zuidzijde 500 nieuwe bovengrondse fiets parkeerplekken bij. Aan deze kant van het station wordt de nieuwe woonwijk Saendelft ontwikkeld en inwoners krijgen zo een makkelijke overstap op de trein.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.