Ads Top

Extra sneltreinen naar Leeuwarden en Winschoten

Sinds 14 december rijden er extra sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden en Groningen en Winschoten. Voor de extra sneltreinen naar Leeuwarden zijn spoor, perrons en overwegen aangepast. Bij de Paterswoldseweg in Groningen werd een onderdoorgang aangelegd. De extra sneltrein naar Winschoten is de eerste stap naar een snelle verbinding met Duitsland, de Wunderline.

De extra sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden rijden op maandag tot en met zaterdag twee keer per uur (in beide richtingen). Het ene halfuur stopt de sneltrein in Feanwâlden (Veenwouden) en Buitenpost en het andere halfuur in Feanwâlden en Zuidhorn.

Ook tussen Groningen en Winschoten vertrekt sinds 14 december een extra sneltrein in de spits. De sneltrein doet er 9 minuten korter over dan de reguliere trein. Voor de extra treinen in de spits zijn er aanpassingen aan de stations en sporen uitgevoerd. Tussen Hoogezand-Sappemeer en op Zuidbroek zijn de seinen aangepast, waardoor treinen op kortere afstand van elkaar kunnen rijden.

Op station Zuidbroek zijn oude sporen verwijderd en perrons verlengd. Op station Scheemda kruisen treinen elkaar. Daarom is aan de noordkant van het een nieuw (zij-)perron aangelegd. Verder is de veiligheid op het traject verbeterd. De spitstrein is de eerste stap van de toekomstige snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen, de Wunderline.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.