Ads Top

Elektrische fietsen en auto’s delen in Delft

Aan de Engelsestraat is de mobiliteitshub van Delft Mobility in gebruik genomen. De hub is een plek waar buurtbewoners en andere gebruikers elektrische auto’s en fietsen met elkaar kunnen delen. Via de JustGo app kan iedereen met een account gebruik maken van de deelauto’s en deelfietsen.

De hub bevindt zich op een tijdelijk parkeerterrein op de hoek van de Abtswoudseweg en de Engelsestraat. Er zijn drie elektrische auto’s en vier elektrische fietsen beschikbaar. Met de gratis JustGo app reserveren, openen, sluiten en betalen gebruikers makkelijk en snel de auto’s en fietsen. Voor het gebruik betaalt men alleen per rit. Laden, onderhoud en service zijn inbegrepen. Wethouder Martina Huijsmans nam de hub vrijdag samen met (ook toekomstige) bewoners van de buurt Delftzicht officieel in gebruik.

Het aanbieden van deelmobiliteit past in de ambities van de gemeente om Delft duurzaam bereikbaar te houden. Deze ambities zijn vastgelegd in het Mobiliteitsprogramma Delft 2040. Ook voor Nieuw Delft zet de gemeente in op een duurzame mobiliteitsoplossing. Dat gebeurt door het parkeeraanbod te beperken, en tegelijkertijd alternatieve vormen van vervoer aan te bieden, in de vorm van deelmobiliteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.