Ads Top

Rover-Den Haag wil P+R-verbinding naar Mall of the Netherlands


Parkeren op een P+R-terrein en dan makkelijk met de tram naar The Mall of the Netherlands in Leidschendam: hiervoor pleitte Rover-Den Haag eerder dit jaar in een gesprek met wethouder van Eekelen van gemeente Leidschendam-Voorburg.

Eerder dit jaar is het nieuwe winkel- en uitgaanscentrum The Mall of the Netherlands geopend bij Den Haag. Rover-Den Haag en het METROCOV zien kansen om de bereikbaarheid van dit nieuwe winkelcentrum te verbeteren door snelle tramlijn 19 hiervoor in te zetten. Zo pleit Rover onder meer voor een tramhalte op het kruispunt van de Laan van Leidschenveen met de Donau. Ook zou het voor automobilisten mogelijk moeten worden hun auto op de P+R van het ADO parkeerterrein te parkeren en hun reis te vervolgen met tram 19. Daarvoor ziet Rover graag dat er een combiticket Parkeren + Tram komt.

Ook zou er een halte bij de Overgoo moeten komen voor tram 19 met ruime mogelijkheden om de fiets te parkeren. Zo kunnen reizigers uit Leidschendam-Zuid gemakkelijker reizen binnen en buiten de regio. Dit staddeel is op dit moment verstoken van openbaar vervoer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.