Ads Top

Rover Jong wil rookvrije bushaltes


Maak na de treinen, bussen en treinperrons ook de bus- en tramhaltes rookvrij. Hiervoor pleit Rover Jong, de jongerenbeweging van reizigersvereniging Rover.

Met dit pleidooi sluit Rover Jong zich aan bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’, een initiatief van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Uit onderzoek blijkt dat het draagvlak voor dit voorstel hoog is: drie kwart van de Nederlanders steunt het voorstel.

Enkele regionale en lokale overheden hebben al besloten om OV-haltes in hun regio rookvrij te maken. Zo zijn in Amersfoort alle haltes voorzien van een stoeptegel die de reiziger oproept niet te roken en ook in Rotterdam zijn alle haltes rookvrij. Amsterdam, Utrecht en enkele gemeenten in Twente hebben al een aantal rookvrije bushaltes.

In Gelderland is de beslissing genomen dat alle bushaltes rookvrij worden. Maar er zijn ook nog veel haltes waar roken wel is toegestaan.

De Rookvrije Generatie is een initiatief van Hartstichting, Longfonds en KWF. Met als doel kinderen de kans geven rookvrij op te groeien en hen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en de verleiding te gaan roken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.