Ads Top

Akkoord over verbetering spoorverbinding Leiden-Utrecht

Tussen Leiden en Utrecht gaan 2 keer zoveel treinen rijden door akkoord van provincie Zuid-Holland met Leiden, Alphen aan den Rijn en regio Holland Rijnland.

Een nieuw station Hazerswoude-Rijndijk, een ongelijkvloerse kruising bij Zoeterwoude en andere maatregelen voor een betere spoorlijn Leiden-Utrecht. 

Die kunnen voor eind 2026 worden genomen dankzij aanvullende afspraken over financiering die op donderdag 12 januari zijn vastgelegd tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Leiden en Alphen aan den Rijn en de regio Holland-Rijnland. Deze partijen werken samen aan verbetering van de spoorlijn met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail, NS en alle andere gemeenten langs de spoorlijn.

In december 2021 is tussen alle partijen overeenstemming bereikt om op werkdagen de gehele dag 4 keer per uur een trein te laten rijden. Voor de uitbreiding naar 4 treinen per uur de hele dag (tussen ca 6 en 20 uur) maakt de provincie een ongelijkvloerse kruising van het spoor en de N11 met de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude. ProRail onderzoekt samen met advies- en ingenieursorganisatie Arcadis de mogelijkheden voor het nieuwe station Hazerswoude-Rijndijk en werkt hiervoor een plan uit. ProRail is ook verantwoordelijk voor aanpassingen aan het spoor zodat het station in de dienstregeling opgenomen kan worden. Het is de ambitie alle maatregelen voor eind 2026 af te ronden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.