Ads Top

Twee grote fietsenstallingen bij Amsterdam Centraal geopend

De twee nieuwe fietsenstallingen bij station Amsterdam Centraal zijn open en klaar voor gebruik. Afgelopen januari opende fietsenstalling Stationsplein haar deuren en op woensdag 22 februari is fietsenstalling IJboulevard in gebruik genomen. De twee nieuwe fietsenstallingen die onder water zijn gebouwd, bieden plek aan zo’n 11.000 fietsen en zijn voorzien van diverse gemakken voor de gebruikers.

Fietsenstalling Stationsplein is onder het water van het Open Havenfront gebouwd. In de stalling kunnen 7000 fietsen gestald worden en en dat maakt deze stalling de grootste fietsenstalling van Amsterdam. Aan de achterkant van het station onder het IJ is fietsenstalling IJboulevard gebouwd met plek voor 4000 fietsen.

De fietsenstallingen zijn voorzien van diverse gemakken en voorzieningen zoals een fietsreparatieservice en de herkenning van een speciale fietstag waarmee je zonder in- en uit te checken door de poortjes van de stalling kan. Het stallen van de fietsen is de eerste 24 uur gratis en de stalling Stationsplein is 24 uur per dag geopend.

Aan de realisatie is jaren aan voorbereiding voorafgegaan en de bouw van beide stallingen heeft zo’n vier jaar geduurd. De gemeente Amsterdam is de opdrachtgever en het Rijk en de Vervoerregio Amsterdam hebben voor medefinanciering gezorgd. Aan de IJboulevard-stalling heeft ProRail bijgedragen.

ProRail heeft sinds het jaar 2000 op ruim 400 stations bijna alle fietsparkeerplaatsen in Nederland gemoderniseerd of uitgebreid. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu circa 520.000.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.