Ads Top

Bus bijna gratis voor Arnhemse Gelrepashouders

Er komt een jaarabonnement voor de bus voor maar 15 euro voor Arnhemse Gelrepashouders. Op die manier kunnen zij op werkdagen na 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen de hele dag onbeperkt met de bus in de gemeente Arnhem. Met deze bijna-gratis buskaart kunnen Arnhemse Gelrepashouders makkelijker reizen en daardoor beter meedoen in de maatschappij.

In de begroting, die in november 2022 in de raad werd vastgesteld, werd opgenomen dat er een buskaartje van 1 euro per rit voor Gelrepashouders zou komen. Dat bleek echter lastig uit te voeren. Bovendien zou een retourtje feitelijk het dubbele kosten: 2 euro. Connexxion, de provincie en de gemeente kwamen daarom met het bijna-gratis abonnement voor 15 euro per jaar. Dat biedt de inwoner veel meer voordeel dan een buskaartje van 1 euro en is bovendien veel makkelijker in te voeren.

De gemeente Arnhem wil het abonnement in april invoeren. Het bijna-gratis abonnement is een proef van 1 jaar en wordt na 10 maanden geëvalueerd. Het is de bedoeling dat het bijna-gratis abonnement daarna blijft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.