Ads Top

Treinverkeer Den Bosch-Boxtel woensdag hervat

Tussen Den Bosch en Boxtel gaan woensdag 29 maart weer treinen rijden. De dassen zijn verhuisd en het spoor is hersteld.

Ook de laatste twee gangen in Vught - die door de das waren gegraven - zijn afgesloten. De gaten zijn allemaal gedicht en het spoor is zowel in Esch als in Vught weer hersteld.

ProRail is tijdens de werkzaamheden in Esch en Vught geen dassen tegengekomen. Bij nadere inspectie in Vught zag men dat een aantal van de gangen daar niet door de das waren gegraven, maar door de bever. Ook dat is een beschermde diersoort.

Er zijn in overleg met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland terugslagkleppen op de ingangen geplaatst om de bever de kans te geven een ander onderkomen te zoeken. Het daaropvolgende graafwerk is onder begeleiding van een ecoloog uitgevoerd. W

Er is de afgelopen week hard gewerkt om ten eerste de das op een veilige en verantwoorde manier te verplaatsen, maar ook om de treindienstregeling weer zo snel mogelijk te kunnen opstarten. Het was een grote operatie, waar veel partijen aan hebben bijgedragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.