Ads Top

Zuiden krijgt ook mbo-opleiding machinist en conducteur

In het zuiden van ons land bestond nog geen mbo-opleiding voor het vak van machinist of hoofdconducteur. Vanaf september verandert dat. Dankzij samenwerking met het Willem I college, komen er mbo-opleidingen voor het vak van hoofdconducteur en machinist in Den Bosch vanaf het schooljaar 2023-2024. Meer kans dus op een vrolijke stem met zachte G via de intercom in de trein.

Op dit moment is de behoefte aan hoofdconducteurs en machinisten bij NS extra groot. NS werft daarom veel mensen die van een andere baan overstappen. Voor een goede leeftijdsopbouw binnen NS is de instroom van jonge mensen minstens zo belangrijk. NS werkte al samen met ROC Amsterdam, ROC Twente, het STC Rotterdam en het Nova college in Haarlem om treinpersoneel op te leiden. In het zuiden van het land bestond er echter nog geen opleiding voor mbo-studenten die machinist of conducteur willen worden.

De reisafstand naar een van de mbo-opleidingen was voor studenten uit het zuiden te groot. Dat verandert per september. De nieuwe mbo-opleidingsmogelijkheden op het Willem I College in Den Bosch starten na de zomervakantie. De deadline voor het aanmelden is 1 april.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.