Ads Top

Goedkoop op reis naar het buitenland

Er zijn ontzettend veel goede opties om vanuit Nederland de rest van Europa te ontdekken. Wil je bijvoorbeeld de romantische hoofdstad van Frankrijk bezoeken? Dan is de bus Amsterdam Parijs een zeer voordelige manier om daar te geraken. De kosten hiervoor zijn ongeveer 25 euro per persoon enkele reis, maar er zijn ook goedkopere tickets beschikbaar. Je bent iets minder dan 8 uur onderweg, maar de kortste reis is slechts 6 uur en 25 minuten.

De trein is vaak een stuk sneller, maar ook weer wat duurder. Zo is dezelfde route, van Amsterdam naar Parijs, mogelijk met de Thalys, tegenwoordig Eurostar. Zo duurt de treinreis met een directe verbinding 3 uur en 24 minuten.

De trein tussen Rotterdam en Londen duurt ook maar 3 uur en 19 minuten. Op ditzelfde traject ben je bijna 7 uur onderweg met de auto. De trein heeft hier duidelijk het voordeel. Daarbij kom je in Londen direct aan in het centrum en kun je gemakkelijk verder reizen met de bus of de metro. Datzelfde geldt voor Parijs, waarbij je aankomt op Paris Gare du Nord.

De Eurostar of Thalys rijdt meerdere keren per dag vanaf Amsterdam en Rotterdam naar Parijs of Londen. Tijdig boeken loont zich. Naar Parijs zijn meerdere keren per jaar actietickets te boeken maar wel buiten de zomer. Maar ook hier zijn prima busverbindingen zoals de Flixbus als alternatief te vinden. Zoals Izy, het budgetmerk van Thalys. De Izy-trein rijdt tussen Brussel en Parijs met tickets vanaf 10 euro. Ook de TGV heeft een goedkoop broertje, de Ouigo.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.