Ads Top

Heel Zuid-Holland bereikbaar zonder OV-chipkaart

Reizigers in Zuid-Holland kunnen deze zomer naast de OV-chipkaart ook een betaalpas, creditcard of mobiel gebruiken om in en uit te checken. Hierdoor is het openbaar vervoer in Zuid-Holland nog slimmer en eenvoudiger.

OVpay is een nieuwe manier om in en uit te checken in het openbaar vervoer. Dit kan al door heel Nederland, en met uitzondering van Rotterdam, ook in de hele provincie Zuid-Holland. Met OVpay kun je nu met je contactloze betaalpas, creditcard en mobiel reizen in bus, tram, metro en trein. De komende jaren verandert het betalen in het ov, waarbij de OV-chipkaart wordt vervangen door nieuwe betaalvormen. OVpay is een van die innovatieve betaalmethoden die geleidelijk wordt ingevoerd.

Reizen met een betaalpas werkt precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. Je hoeft een bankpas niet te activeren voor gebruik. Wel is het belangrijk dat je bij in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard gebruikt. Haal daarom de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder, zodat de gewenste pas wordt gescand. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening.

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die in het betaaloverzicht staat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.