Ads Top

Eurostar rolt het biometrisch inchecksysteem SmartCheck uit

Eurostar kondigt de uitrol aan van SmartCheck, een contactloos fast-track inchecksysteem met biometrische gezichtsherkenning. Het SmartCheck systeem zorgt ervoor dat Eurostars Business Premier-reizigers en klanten met een Carte Blanche slechts één paspoortcontrole moeten doorlopen in plaats van twee. Hierdoor kan men tijd besparen en wachtrijen vermijden bij de ticket- en uitreiscontrole aan de Britse grens in het station.

De klanten kunnen hun ticket, paspoort en gezicht veilig voor aanvang van de reis registreren via hun mobiel toestel. Zo genieten ze van een contactloze, ticketloze en veilige reiservaring.
 
Wie een Business Premier-ticket of een Carte Blanche heeft, kan SmartCheck gebruiken door de app van SmartCheck iProov.me te downloaden in de App Store of via Google Play. Voor aanvang van de reis kan de passagier zijn identiteitsdocumenten scannen en zijn gezicht en ticket verifiëren met de app. Door dit nieuwe systeem kunnen Eurostar-passagiers sneller inchecken via de speciale SmartCheck-gang met controlepunt voor biometrische gezichtsherkenning. Deze snelle en contactloze gang vervangt de bestaande incheckprocedures aan de gates en automatiseert de huidige handmatige uitreiscontrole aan de Britse grens. Daarna volgen nog de bagagecontrole, en de Franse paspoortcontrole.
 
De uitrol, vanaf 18 juli 2023, is het vervolg op een succesvolle test van het nieuwe systeem die plaatsvond tussen december 2021 en april 2022. Om het pilootproject te ontwikkelen zodat het aan de behoeften van Eurostar voldeed, werkte iProov samen met Entrust. Hierdoor bevat de SmartCheck-oplossing iProov's Biometric Solution Suite met Biometrische controlecheck, in combinatie met Entrusts Identity Verification als een Service (IDVaaS) technologie voor identiteitscontrole en het beheer van digitale reisgegevens (DTC).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.