Ads Top

NS en ProRail leggen treinverkeer in deel van Nederland stil vanwege hevige storm

De storm die momenteel over ons land raast, is aanzienlijk zwaarder dan verwacht. Inmiddels geldt code rood voor delen van Noord-Nederland.

ProRail en NS hebben besloten om het treinverkeer in Noord-Holland en Flevoland stil te leggen. Omdat de storm zich verder naar de noordelijke helft van Nederland verplaatst, word het treinverkeer vanaf 10.00 uur ook in Friesland, Groningen, Drenthe, delen van Overijssel en delen van Gelderland stilgelegd.

De reisplanner wordt gedurende de dag bijgewerkt en kan bij snelle wijzigingen nog onvolledigheden bevatten. Het is nog niet bekend of in het verloop van de dag treinverkeer weer mogelijk wordt. Vanmiddag wordt verwacht dat de storm gaat luwen. Vanaf dat moment kunnen ProRail en NS de schade opmaken en kijken in welke mate het spoor hersteld moet worden. 

ProRail en NS verwachten vanavond een deel van het treinverkeer weer op te kunnen starten. Het gaat met name om delen van de provincies Noord-Holland en Utrecht. Deze spoorlijnen zijn na afloop van de storm weer schadevrij en veilig verklaard. Op een aantal trajecten – vooral van en naar Noord-Nederland -  is de schade van storm Poly fors en moet deze hersteld worden. Hier kan voorlopig nog geen treinverkeer plaatsvinden.

NS gaat de dienstregeling de komende uren stapsgewijs opstarten op onder meer de trajecten, Amsterdam – Schiphol, Amsterdam – Rotterdam via HSL, Amsterdam – Utrecht, Amsterdam – Hilversum en Utrecht – Amersfoort en Den Helder - Alkmaar. Hier gaan mondjesmaat weer treinen rijden. Dit zijn zogenaamde thuisbreng-treinen; vooral bedoeld om reizigers die gestrand waren weer op bestemming te krijgen. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner te raadplegen.

Op trajecten waar geen treinen rijden, worden reizigers geadviseerd om op zoek te gaan naar alternatieve reismogelijkheden. NS-reizigers die vanochtend op pad gingen en vervolgens vanwege de storm kosten moesten maken om thuis te komen, kunnen aanspraak maken op compensatie. Zij kunnen hiervoor vanaf donderdag 6 juli terecht op NS.nl.

Op de spoorlijn Zwolle – Kampen heeft Keolis de treindienst weer opgestart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.