Ads Top

Nieuwe Intercity haalt voorganger langzaam maar zeker in

 

NS start met de eerste testritten van de nieuwe Intercity ICNG naar België. Dit is de volgende stap van de introductie van deze snelle trein die met 200 km/u over de hogesnelheidslijn rijdt.

Op 19 april begon NS met testritten in de dienstregeling op het binnenlandse spoor. NS is tevreden over het testprogramma en ziet de prestaties van de trein groeien. Met nieuwe software-updates wil NS de prestaties verder verbeteren.

Onlangs heeft NS de 10e trein in de dienstregeling geïntroduceerd. Inmiddels zijn ruim 350 machinisten opgeleid. Recent is het aantal trajecten uitgebreid: na Amsterdam en Rotterdam, volgde in juli Den Haag – Eindhoven. Tussen de 80 en 85 procent van de ICNG-treinen komt op tijd aan. Dat is vergelijkbaar met de andere treinen op dit traject. Reizigers waarderen de trein met een 8,1. Afgelopen week is de ICNG-België variant toegelaten en deze week start NS met het testprogramma (voorlopig nog zonder reizigers) van en naar Brussel.  


Uit recent reizigersonderzoek van NS blijkt dat reizigers graag met de nieuwe trein reizen. Ze beoordelen de ICNG met het rapportcijfer 8,1. Reizigers voelen zich veilig in de trein (8,4), ervaren de verlichting als prettig (8,4) en zijn te spreken over het rij- en zitcomfort (8,3). 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.