Ads Top

Reiziger wil makkelijker internationaal kunnen treinreizen

Het kabinet moet druk uitoefenen op Europa om het voor consumenten makkelijker te maken om internationale treinreizen te zoeken en boeken. Die oproep doen de ANVR, de Consumentenbond en reizigersvereniging Rover aan demissionair staatssecretaris Heijnen van infrastructuur. Een plan daarvoor ligt al bij de Europese Commissie.

Eerder dit jaar presenteerde de Europese Commissie, onder leiding van toenmalig Eurocommissaris Frans Timmermans, een plan. Het moet het vinden en boeken van internationale treinverbindingen makkelijker maken. Volgens dat plan moet er 1 platform komen. Daar kunnen consumenten reizen met verschillende opeenvolgende vervoerders vinden, vergelijken en boeken.

De belangenorganisaties willen dat staatssecretaris Heijnen er bij Eurocommissaris Adina Vălean op aandringt dat zij vasthoudt aan de ambities en de verordening zoals die eerder was aangekondigd. Inclusief een overzichtelijk zoek- en boekingssysteem voor gecombineerde internationale treinreizen. En deze nog vóór de komende Europese parlementsverkiezingen doorheen loodst.

Alleen zo kan de trein binnen Europa concurreren met het vliegtuig. En daarmee is ook het klimaat gediend. Op 5 oktober is er een debat in de Tweede Kamer over het onderwerp.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.