Ads Top

Oefenen met zelfstandig reizen op station Goes

Om de drempels van het reizen met de trein te verlagen, zijn mensen met een verstandelijke beperking van Sterkplaats Goes en zorginstelling Zuidwester uit Goes samen met NS een ervaringsreis gaan maken.

NS vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in de trein en heeft daarom met het ‘TreinTrainPakket’ ontwikkeld. NS wil met dit pakket mensen met een licht verstandelijke beperking helpen en ondersteunen zodat ze met zelfvertrouwen en kennis een treinreis durven te maken.

Het TreinTrainPakket is speciaal ontwikkeld voor én met mensen met een licht verstandelijke beperking. Soms hebben zij net wat extra hulpmiddelen en training nodig om (nagenoeg) zelfstandig met de trein te reizen.

TreinTrainPakket 
Het TreinTrainPakket bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • NS heeft samen met Steffie een online uitleg- en oefenmodule ontwikkeld over de meest relevante onderdelen van de treinreis. Deze modules zijn voor iedereen beschikbaar via de website van steffie.nl. 
  • Ook heeft Steffie voor NS een meeneemboekje ‘Op reis met de trein’ gemaakt met veel beeld en weinig tekst. 
  • Changefied heeft een Virtual Reality game ontwikkeld om te oefenen met reizen met het openbaar vervoer. De game heeft verschillende levels en wordt steeds uitdagender, door bijvoorbeeld om te gaan met een vertraging of het missen van een trein. 
  • Als laatste neemt een collega van NS de deelnemers mee op een ervaringsreis. Op een station in de buurt wordt een rondleiding gegeven, gezamenlijk een stukje gereisd en hebben de deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.