Ads Top

Samenwerkingsovereenkomst doorfietsroute Utrecht- Hilversum ondertekend

Twee provincies en drie gemeenten ondertekenden, in het oude seinwachtershuis bij station Overvecht, een overeenkomst voor de realisatie van de doorfietsroute Utrecht-Hilversum, de F27. Gedeputeerden André van Schie (provincie Utrecht) en Jeroen Olthof (provincie Noord-Holland) en de wethouders Lot van Hooijdonk (Utrecht), Bart Heller (Hilversum) en Pim van de Veerdonk (De Bilt) zetten hiermee vaart achter de aanleg. Doel is met deze directe, veilige en comfortabele doorfietsroute meer inwoners te stimuleren om te fietsen naar het werk. De werkzaamheden aan de route starten buiten op straat in 2025 en in 2028 is de route als geheel klaar.

Met deze overeenkomst wordt het traject en de inrichting van de route vastgesteld. Ook wordt afgesproken hoe de doorfietsroute wordt betaald en beheerd als de fietsroute klaar is. Provincie Noord-Holland en provincie Utrecht staan aan de lat voor het provinciale fietspad langs de N417. Gemeenten Hilversum, De Bilt en Utrecht pakken zelf de uitvoering op. Daar waar het gemeentelijke wegen zijn, draagt de provincie Utrecht voor 65% bij in de kosten. Gemeente Hilversum vraagt subsidie voor de aanleg aan bij de provincie Noord-Holland.

De doorfietsroute Utrecht-Hilversum is 16 kilometer lang en vertrekt vanuit de singel (Blauwkapelseweg) van Utrecht, langs de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan. Na een lange rechte weg door Maartensdijk en Hollandsche Rading (N417) bereikt de fietser via de Utrechtseweg het centrum van Hilversum. De bestaande fietsroute wordt verbreed en de bestrating verbeterd met glad asfalt of beton. Ook worden kruisingen en rotondes aangepakt om het voor de fietser veiliger, comfortabeler en sneller te maken als alternatief voor de auto. In Hilversum is het tracé nog niet in beton gegoten omdat daar nog gestudeerd wordt op een veilige fietsoversteek bij de Utrechtseweg en rotonde Diependaalselaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.