Ads Top

Arriva mag 10 jaar langer het busvervoer in West-Brabant verzorgen

Arriva blijft ook na 2025 verantwoordelijk voor de ov-concessie in West-Brabant. De bieding van het bedrijf werd in de aanbestedingsprocedure als beste beoordeeld door de provincie. Ook vervoerder Qbuzz had zich ingeschreven voor deze concessie.

Arriva blijft zo tot 2035 verantwoordelijk voor het busvervoer in West-Brabant, inclusief de lijnen naar Rotterdam en Utrecht. Het bedrijf biedt meer snellere en meer rechtstreekse verbindingen dan in de huidige concessie. Ten opzichte van 2019 (vóór de coronapandemie) biedt Arriva straks ruim 10% meer openbaar vervoer. Hiermee vervult Arriva veel wensen van de provincie en de gemeenten in het concessiegebied én heeft Arriva aandacht voor het vergroten van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Over de details van de dienstregeling wordt in de loop van 2024 meer bekend.

Arriva voert het stads- en streekvervoer vanaf de start van de concessie uit met elektrische bussen en beperkt zo de uitstoot van schadelijke stoffen en geluid. De Brabantliners en buurtbussen blijven tot uiterlijk 2030 rijden met dieselbussen. Voor het stallen en opladen van een groot deel van de elektrische bussen zal Arriva gebruik gaan maken van de nieuwe, duurzame remise die de provincie op dit moment laat bouwen in Breda. Die remise is voor de startdatum van de nieuwe concessie van 6 juli 2025 gereed.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.