Ads Top

NS Reisassistentie nu op 241 stations

Sinds 10 december zijn bijna alle stations waar NS rijdt voorzien van reisassistentie. Een belangrijke mijlpaal voor mensen met een beperking, en een mooie stap op weg naar de NS ambitie om gelijkwaardige reismogelijkheden voor iedereen te realiseren. Zelfstandig waar dat kan, met hulp waar nodig.

De afgelopen jaren heeft NS het aantal stations met reisassistentie jaarlijks fors uitgebreid. Deze uitbreiding past in een bredere aanpak om het reizen per trein steeds toegankelijker te maken. In deze aanpak voorziet ProRail stations van liften en hellingbanen, en brengt perrons op de juiste hoogte. Alle sprintertreinen en de nieuwste intercity’s van NS zijn voor iedereen toegankelijk, en dit aantal neemt de komende jaren steeds verder toe. Hierdoor is het voor klanten met een beperking steeds vaker mogelijk zelfstandig in- en uit te stappen.

ProRail heeft dit jaar de perrons op diverse stations aangepast om drempelloze instap mogelijk te maken. Ook voorzag ProRail de stations Dordrecht Zuid en Den Haag HS van liften en kreeg station Veenendaal West een hellingbaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.