Ads Top

Extra ritten en uitbreiding op buurtbuslijnen in Utrecht

Sinds vrijdag 23 februari 2024 zijn er voor de reizigers van de buurtbuslijnen 501 en 524 een paar kleine wijzigingen in de dienstregeling doorgevoerd. Het gaat om extra ritten op buurtbus 501 en een uitbreiding van de route op buurtbus 524.

Buurt-/wijkbus 501 rijdt tussen Amersfoort CS - Soesterkwartier - Amersfoort CS. Deze buurtbus is ontstaan uit een initiatief van inwoners uit de wijk Soesterkwartier. De vrijwilligers van de buurtbus hebben aangegeven mogelijkheden te zien voor een frequentieverhoging op maandag tot en met zondag. Er zijn hiervoor voldoende vrijwilligers en de bus wordt goed gebruikt. De nieuwe dienstregeling ziet er als volgt uit:

Maandag tot en met vrijdag: 5 extra ritten tussen 09.30 en 17.30 uur.

Zaterdag en zondag: 3 extra ritten tussen 12.00 en 17.00 uur.

Inwoners van de Zuid-Hollandse dorpen Woerdense Verlaat (800 inwoners) en Noorden (1.800 inwoners) kunnen sinds afgelopen vrijdag instappen op buurtbus 524. Hiermee krijgen ook deze dorpen van maandag tot en met vrijdag in de daluren een busverbinding met Station Woerden. De buurtbus 524 rijdt tussen Breukelen - Woerden - Zegveld - Woerdense Verlaat - Noorden.

Het verlengen van de buurtbus naar de Zuid-Hollandse dorpen sluit goed aan op de wensen van Provinciale Staten van Utrecht om de bediening van het grensgebied van de provincie met het openbaar vervoer te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.