Ads Top

Nieuw voorstel voor aanbesteding busvervoer Zeeland gereed

Een aantal oorspronkelijk geschrapte lijnen blijft bestaan, er komen minder strenge eisen aan het emissievrije vervoer, de contractperiode wordt langer en het budget verhoogd. Dat zijn de belangrijkste aanpassingen in het voorstel voor de nieuwe aanbesteding voor de busconcessie in Zeeland.

De aanpassingen zijn tot stand gekomen op basis van gesprekken met reizigers, buschauffeurs, gemeenten, scholen en vervoerbedrijven. Een werkwijze die gedeputeerde Harry van der Maas de komende jaren wil blijven volgen bij het uitvoeren van de plannen voor het nieuwe publieke vervoer.

Naast dat veel buslijnen blijven zoals ze nu al zijn, zijn er ook een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de vorige aanbesteding. Zo is Renesse terug als halteplaats op de route van lijn 133, blijft lijn 58 tussen Middelburg en Vlissingen toch bestaan en komen er extra ritten in de gemeenten Veere, Borsele en Noord-Beveland. In Terneuzen ten slotte wordt op advies van buschauffeurs een alternatieve route gereden, om zodoende een groter deel van de stad te bedienen.

De bus maakt onderdeel uit van het nieuwe publiek vervoersysteem. Daarmee streven gemeenten en Provincie naar een optimale combinatie van vast en flexibel vervoer, met als doel alle dorpen en steden in Zeeland nog beter bereikbaar te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.