Ads Top

Metroverkeer ABC lijnen woensdagochtend ernstig verstoord

Op last van de politie en de gemeente Rotterdam is er op woensdagochtend 23 januari geen metroverkeer op Kralingse Zoom. Dit in verband met mogelijke risico’s van vallend beton van de parkeergarage in aanbouw door de gemeente Rotterdam. Dat betekent dat er tot na de ochtendspits van woensdag 23 januari, op metrolijn A, B en C in beide richtingen niet gereden wordt tussen metrostation Capelsebrug en Voorschoterlaan. RET verwacht in de loop van de dag de dienstregeling op te kunnen starten. Metrolijn C rijdt vanaf metrostation Blaak tot metrostation De Akkers in beide richtingen. Deze ernstige verstoring van het metroverkeer leidt tot grote vertragingen. Daarom adviseert de RET haar reizigers om te kiezen voor alternatief vervoer.
De RET zet alles op alles om reizigers zo goed mogelijk te vervoeren, maar de reizigersaantallen vanuit de metro kunnen beperkt worden opgevangen door de inzet van pendelbussen. Vandaar het advies zo min mogelijk gebruik te maken van de metro. De pendelbussen worden ingezet op metrostations Voorschoterlaan, Kralingse Zoom en Capelsebrug. Ook tussen Kralingse Zoom, Rivium en Capelsebrug worden pendelbussen ingezet.
Er rijdt een pendelmetro tussen metrostation Binnenhof en Graskruid. Dit houdt in dat reizigers rekening moet houden met een extra overstap op metrostation Graskruid. Dit is in beide richtingen.
Reizigers uit de omgeving Zevenkamp en Ommoord kunnen tussen Rotterdam Centraal en station Alexander gratis reizen met de trein op vertoon van een geldig RET vervoersbewijs.
Het metrostation Kralingse Zoom is tot nader order afgesloten door de gemeente en politie en is tot en met de ochtendspits van woensdag 23 januari niet toegankelijk. RET informeert reizigers op de stations en via de RET medewerkers. Reizigers kunnen voor prognoses en actueel reisadvies voor aanvang van de reis kijken op ret.nl, via het twitteraccount @RETrotterdam of het RET Klant Contact Centre bellen op 0900-500 6010.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.