Ads Top

Meer ruimte voor de fiets in Bergen op Zoom

ProRail gaat dit jaar de onbewaakte fietsenstalling op station Bergen op Zoom flink uitbreiden. De stalling krijgt er 900 fietsplaatsen bij. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Ruimte voor de fiets’ en wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant en de gemeente Bergen op Zoom.
Station Bergen op Zoom heeft aan beide zijde een onbewaakte fietsenstalling. In totaal kunnen er nu 904 fietsen worden gestald, dat worden er straks 1800. Aan de achterzijde komen er 200 klemmen bij. Aan de voorzijde wordt de huidige stalling verwijderd en komt er een nieuwe dubbbellaags stalling voor in de plaats.
Ter voorbereiding op de werkzaamheden, die later dit jaar zullen plaatsvinden, worden er deze week 20 bomen gekapt. Dat is nodig om ruimte te maken voor de nieuwe stalling. ProRail heeft hiervan melding gemaakt bij de gemeente Bergen op Zoom en houdt zich bij het kappen aan de flora- en faunawetgeving. Ter compensatie zullen in de nieuwe situatie bomen worden terug geplant.
Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging, uitbreiding en betere benutting van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 300.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.