Ads Top

Rover: Spoorverdubbeling brug bij Ravenstein nodig

Om in de toekomst meer treinen tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch te kunnen laten rijden, is spoorverdubbeling op de brug bij Ravenstein nodig. Dit schrijft reizigersvereniging Rover via haar afdelingen Noord-Brabant en Zuidelijk Gelderland in een brief aan de besturen van beide provincies.
In de Brabantse Spoorvisie 2030 wordt gesproken over een toename van treinen over de provinciegrensoverschrijdende spoorbrug bij Ravenstein. De Rover-afdelingen vrezen dat de brug als bottleneck werkt voor frequentieverhogingen. Door het enkelspoor werken vertragingen als een sneeuwbaleffect door op treinen in de tegengestelde richting, waardoor reizigers in 's-Hertogenbosch en Nijmegen nu al te maken krijgen met een onbetrouwbare overstap.
Rover is van mening dat een dubbelsporige brug zal leiden tot een betere doorstroming op het traject (Tilburg)-'s-Hertogenbosch-Nijmegen(-Arnhem), een toename van reizigerstreinen kan verwerken en zal leiden tot minder vertragingen en betere overstapmogelijkheden in 's-Hertogenbosch en Nijmegen.
De Rover-afdelingen dringen er bij provincies Noord-Brabant en Gelderland op aan gezamenlijk een onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid van dubbel spoor op de brug bij Ravenstein.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.