Ads Top

RET verbetert zomerdienstregeling

RET heeft de zomerdienstregeling flink verbeterd voor haar reizigers. De zomerdienst start een week later dan andere jaren en sluit daarmee goed aan bij de schoolvakanties. Ook rijden er meer trams en metro's tijdens de zomerweken dan voorgaande jaren. De zomerdienstregeling start maandag 15 juli en loopt tot maandag 2 september. Algemeen directeur van de RET Pedro Peters is blij met de aanpassing: “Goed nieuws dat we onze service zo weer verder kunnen verbeteren. Door deze seizoensaanpassingen willen we het vervoersaanbod beter afstemmen op de schoolvakanties en zo'n 40% minder reizigers, maar tegelijkertijd de reizigers die wel gebruik maken van het openbaar vervoer, toch goed blijven bedienen.” De verbetering van de zomerdienstregeling wordt uitgevoerd op initiatief en binnen budget van de RET. De stadsregio Rotterdam heeft het initiatief goedgekeurd.
Door een aanpassing van de zomerdienstregeling blijft metrolijn D in de zomerperiode frequenter rijden. Op werkdagen rijdt op het traject Rotterdam Centraal – Slinge iedere 5 minuten een metro. En ook op het traject Slinge – Spijkenisse hoeven reizigers tijdens de spits maximaal 7,5 minuut op de metro te wachten. Vorig jaar zomer was de wachttijd een kwartier. Op de overige metrolijnen is de frequentie tijdens de zomerdienst hetzelfde als vorig jaar.
Diverse trajecten een rijden in deze zomerdienstregeling een hogere frequentie. Naar Beverwaard en de Esch rijdt deze zomer iedere 10 minuten een tram. Vorig jaar was dat nog ieder kwartier. Met name de frequentieverhoging van lijn 23 naar Beverwaard zal helpen om te volle trams te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.