Ads Top

Met de bus naar de Blauwe Berg

Samen met de provincie Noord-Holland en vervoerbedrijf Connexxion heeft de gemeente Hoorn de mogelijkheden daarvoor onderzocht en met succes. Wethouder Samir Bashara: ‘Door het verleggen van twee buslijnen zijn de regionale voorzieningen op de Blauwe Berg straks goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast gaan op bepaalde tijdstippen kleinere bussen door de binnenstad rijden. Dat is ook een lang gekoesterde wens. Uiteraard zijn wij ontzettend blij met deze verbeteringen voor onze inwoners en de bezoekers van Hoorn.’

Op 14 december gaat de nieuwe dienstregeling van het openbaar busvervoer in. Lijn 12 gaat vanaf die datum via Dampten, de Westfriese Parkweg en het Keern rijden. Er komen twee nieuwe haltes, op de Westfriese Parkweg en op het Keern (ter hoogte van restaurant PeJo). Busreizigers die verder meerijden richting eindpunt Hoogwoud profiteren mee van deze snellere route.

De bushaltes op de Westfriese Parkweg komen te liggen tussen het hotel van Van der Valk en kunstijsbaan De Westfries. De bus stopt in eerste instantie op de rijbaan. Op termijn is het de bedoeling om haltehavens naast de rijbaan aan te leggen. Dit bevordert een goede doorstroming van het overige verkeer.

De bushalte in zuidelijke richting bij PeJo wordt in ere hersteld. Aan de overkant van de weg wordt een deel van de heg weggehaald om een bushalte mogelijk te maken. Deze halte vervangt de haltes Porder en Het Erf.

Door de veranderingen bij buslijn 12 zou het westelijk deel van Risdam-Zuid zonder openbaar vervoer komen te zitten. Dat wordt ondervangen doordat buslijn 11 vanaf 14 december een andere route door Risdam volgt. De nieuwe route gaat via de Geldelozeweg, Sluiswachter en Torenwachter richting de Zwaagmergouw. Lijn 13 blijft zijn huidige route over de Liornestaat en de Zwaagmergouw volgen en vangt daarmee de oude route van lijn 11 weer op.

In de binnenstad is al geruime tijd sprake van trillingoverlast door grote bussen. Vanaf 14 december rijdt Connexxion ’s avonds na ongeveer 20:00 uur en op zondag alleen nog met kleine bussen. Overdag wordt afwisselend gereden met grote en kleine bussen.

De bus in de Grote Waal is populair. Sinds afgelopen zomer rijdt vervoerder EBS met lijn 314 dan ook vaker van en naar Edam en Amsterdam. Vanuit de Grote Waal kan nu ook buiten de spits elk kwartier met de bus naar Edam en Amsterdam gereisd worden. Dit sluit beter aan op de vraag van de bewoners van de grote Waal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.