Ads Top

Qbuzz verzorgt tot eind 2019 busvervoer in Groningen en Drenthe

De bussen van Qbuzz blijven nog zeker tot eind 2019 in Groningen en Drenthe rijden. Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft het contract met Qbuzz met twee jaar verlengd tot eind 2019. Het OV-bureau is tevreden over Qbuzz en vindt het prettig om met de grote werkzaamheden van de komende jaren een vervoerder te hebben die de regio goed kent.

De verlenging van de concessie met Qbuzz levert een voordeel van 11 miljoen euro op. Zo hoeft het OV-bureau in 2016 en 2017 niet te bezuinigen op het openbaar vervoer per bus. Ook in 2018 en 2019 blijven eventuele bezuinigingen tot een minimum beperkt.

Qbuzz investeert in 2015 in nieuwe bussen om op die manier bij te dragen aan een schoon en duurzaam openbaar vervoer. Zo worden vijftig bussen vervangen door de allernieuwste en zeer schone bussen. Verder komt er een nieuwe Q-link-lijn bij, waarschijnlijk tussen Airport Eelde, P+R Haren en Groningen. Ook investeert Qbuzz in verschillende proefprojecten. In de stad Groningen komen bijvoorbeeld twee volledig elektrische bussen te rijden. Verder gaat Qbuzz meewerken aan een onderzoek om met waterstofbussen tussen Delfzijl en Groningen te rijden.

In overleg met het OV-bureau en gemeenten gaat Qbuzz onderzoeken hoe reizigers die nu nog gebruik maken van taxibusjes (bijvoorbeeld voor scholieren of gehandicapten) gestimuleerd kunnen worden om met het gewone openbaar vervoer te reizen.

Provinciale Staten van Groningen en Drenthe en de gemeenteraad van Groningen moeten nog een besluit nemen over de verlenging van de concessie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.