Ads Top

Fietskluizen worden vervangen door overdekte stallingen bij bushaltes R-net Haarlem-Hoofddorp

De provincie Noord-Holland verwijdert de NS-fietskluizen op 8 R-net bushaltes tussen Haarlem (Schalkwijk) en Hoofddorp.

Het gaat om de haltes Bornholm, De Hoek, Overbos, Spaarne Ziekenhuis, Toolenburg, Vijfhuizen, Beukenhorst en Schalkwijk Centrum. Op deze 8 haltes komen in de plaats van de NS-fietskluizen nieuwe overdekte fietsstallingen.

Het verwijderen van de fietskluizen en plaatsen van de overdekte fietsenstallingen start begin december en zal naar verwachting nog voor de kerst afgerond worden. Overlast zal beperkt blijven tot ingebruikname van de directe omgeving bij transport en plaatsing.

De provincie Noord-Holland is in bezit van 262 fietskluizen, verdeeld over de 8 bushaltes van het R-net kerntraject tussen Haarlem en Schiphol. Deze kluizen waren voor de reizigers om hen beveiligde fietsstalling aan te bieden, in de gedachte van het hoogwaardig openbaar vervoer. De kluizen werden op jaarbasis verhuurd door NS Fiets. In de praktijk werd er weinig gebruik gemaakt van de kluizen. De kluizen zijn in slechte staat en stonden grotendeels leeg. Hierop is besloten om de fietskluizen te vervangen door overdekte R-net fietsstallingen met in totaal plaats voor 352 fietsen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.