Ads Top

Herinrichting NS-Plein eind maart

De herinrichting van het NS-Plein in Tilburg begint eind maart en is klaar voor de kermis. Het plein krijgt aan de buitenkant een groene rand met bomen en een haag.

Ook bij de 'punt' komt nieuw groen. Op de rest van het plein blijft parkeren mogelijk. Voordat de gemeente eind maart aan de slag gaat, voeren de nutsbedrijven werkzaamheden uit aan de leidingen in de omgeving. Ook worden eerst een aantal bomen gerooid. Hiervoor is een kapvergunning verleend. De gemeente past tegelijk met het NS-Plein de kruising Besterdring - Molenstraat aan. Dit kruispunt moet veiliger worden. Deze werkzaamheden starten 20 april en zijn 8 mei klaar. De gemeente wil belangstellenden informeren over de uitvoering en de planning. Op woensdag 11 februari van 19:00 tot 20.30 uur is in het Deprezgebouw aan de Lange Nieuwstraat 172 een inloopavond. Medewerkers van de gemeente beantwoorden dan vragen. Een vertegenwoordiger van de nutsbedrijven geeft uitleg over hun activiteiten.

Het NS-Plein krijgt een nieuwe inrichting tussen de Enschotsestraat en de Lange Nieuwstraat. Het plan is gemaakt in overleg met bewoners en belanghebbenden. De gemeenteraad heeft het goedgekeurd. Om de overlast te beperken, heeft de gemeente de aanpassingen opgedeeld in 3 fasen.
Als eerste aan de beurt is de westelijke rijbaan bij de Koepelhal, tussen de Lange Nieuwstraat en het spoorviaduct. Deze rijbaan is dan helemaal afgesloten. Tijdens deze fase is het alleen mogelijk om vanaf de Spoorlaan richting het NS-Plein te rijden. De Burgemeester Brokxlaan is dan bij het NS-Plein in beide richtingen 4 weken dicht. Tijdens de tweede fase is alleen verkeer mogelijk van de Spoorlaan richting het NS-Plein. Bij de Burgemeester Brokxlaan komen tijdelijke verkeerslichten. Vanaf het zuiden kunnen auto's links de Brokxlaan inrijden. Vanaf de Brokxlaan is het alleen mogelijk om linksaf te slaan richting de Besterdring. Ook deze situatie duurt 4 weken. Als laatste gaat het plein zelf op de schop. Naar verwachting is alles half juni klaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.