Ads Top

Vervoer Regiotaxi Gelderland komt weer op gang

Deze week wordt het vervoer met Regiotaxi Gelderland gefaseerd op gang gebracht. Morgen (zaterdag 14 februari) zal de meest kwetsbare groep reizigers weer ritten kunnen bestellen. Daarbij gaat het om rolstoelgebruikers, reizigers met een visuele beperking en reizen van en naaR het ziekenhuis. Ook de reeds bestelde ritten van overige reizigers worden vanaf morgen uitgevoerd. Aanstaande maandag kunnen alle reizigers weer ritten met Regiotaxi Gelderland bestellen. Reizigers wordt wel verzocht de rit zo vroeg mogelijk te bestellen. Bij voorkeur een dag van tevoren.

De afgelopen periode is dag en nacht gewerkt aan de uitvoering van het noodscenario voor vervangend vervoer. Dat lag al enige tijd klaar, omdat vervoerder Willemsen de Koning eerder had gedreigd het vervoer te staken. De ritten worden uitgevoerd door de vervoerders die oorspronkelijk pas vanaf 1 juli aanstaande aan de slag zouden gaan. Het gaat om DVG BV voor de regio’s FoodValley (voorheen De Vallei) en Rivierenland. Noot BV Ede doet dat in de Achterhoek en Connexxion in de Stedendriehoek.

Gedeputeerde Conny Bieze is erg blij dat reizigers die afhankelijk zijn van de regiotaxi zo snel weer geholpen kunnen worden. Ze is ook erg tevreden over de samenwerking met de nieuwe vervoerders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.