Ads Top

Nieuw busstation voor Amersfoort Schothorst

Op donderdag 19 februari is door de provincie Utrecht en de gemeente Amersfoort het vernieuwde busstation Schothorst geopend. Samen met Panini Italiani, die voortaan broodjes zal verkopen vanuit het voormalige kaartjesloket, werd er geproost op het vernieuwde stationsgebied.

Op het nieuwe busplein is er meer ruimte voor de bussen om mensen in en uit te laten stappen. Hierbij kunnen ze elkaar nu ook passeren, waardoor ze geen onnodige vertraging meer op hoeven te lopen. Daarnaast kunnen de fietsen nu beter worden geparkeerd aan de andere zijde van het station en zal het oude kaartjesloket voortaan worden geëxploiteerd door Panini Italiani met de verkoop van broodjes en koffie.

Het vernieuwde busstation Schothorst in Amersfoort maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Midden Nederland. Hierin werken het Rijk, regionale en lokale overheden samen met een aantal toonaangevende werkgevers (verenigd in de U15) om te zorgen voor het beter benutten van de bestaande infrastructuur. Dit met als doel: minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.