Ads Top

Busdienst Schiermonnikoog nummer 1 van Nederland

Reizigers hebben het openbaar vervoer op Schiermonnikoog het hoogst beoordeeld. Zij gaven een gemiddelde score van 8,4; het hoogste cijfer van alle ov-diensten in Nederland. Dit blijkt uit de OV-Klantenbarometer 2014, een jaarlijks onderzoek naar klanttevredenheid.

Reizigers waarderen het openbaar vervoer in Fryslân sowieso hoog. Ameland, Terschelling en Vlieland zijn gezamenlijk gemeten en komen tot een 8,2. Hiermee staan zij op de tweede plek. Busreizen in Zuidoost-Fryslân krijgen een totale waardering van 7,6; dit is een tiende meer dan het landelijk gemiddelde dat toch al historisch hoog is. Ook de noordelijke treinlijnen scoren goed met een 7,4.

Gedeputeerde Johannes Kramer complimenteert Arriva en Qbuzz. “Dizze hege sifers binne foar in grut part de fertsjinste fan de bussjauffeurs en masjinisten. Sûnder harren wie dit net mooglik west. Ut de sifers docht bliken dat de klantfreonlikens fan de Fryske bussjauffeur in stik heger leit as it lânlike gemiddelde.” 

De Waddeneilanden staan al jaren bovenaan in de barometer. Kramer: “Foar Skiermûntseach is dit ekstra bysûnder, want dêr ride sûnt oardel jier elektryske bussen.” De inzet op punctualiteit van treinen werpt ook zijn vruchten af: in Fryslân waarderen reizigers deze met een 7,8 fors hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,2.

In 2014 zijn voor het eerst vragen gesteld over aspecten die de beleving bepalen. Schiermonnikoog scoort een 7,0 als gemiddelde; Ameland, Terschelling en Vlieland zelfs een 7,3. Reizigers waarderen de aspecten gezellig, sfeervol, rustig, efficiënt en comfortabel. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.