Ads Top

Groningen en Drenthe doen het goed met bus en trein

Busreizigers in Groningen en Drenthe waarderen de stads- en streeklijnen met een 7,6. De Qliners 305 en 314 krijgen als beoordeling een 7,8. Vorig jaar werden de buslijnen beoordeeld met een 7,4 en een 7,6. De regionale trein in Groningen krijgt het cijfer 7,4. In 2013 was dit een 7,5. Dit blijkt uit de resultaten van de landelijke OV-Klantenbarometer die deze week bekend zijn gemaakt.

Dit jaar heeft het OV-bureau ook laten onderzoeken wat de reizigers vinden van Q-link en de Qliners in het hele gebied. Q-link komt uit op een 7.5. Punten voor verbetering zijn informatie bij vertraging en het tarief. Q-link krijgt een relatief hoge score voor het gemak bij het instappen.
 De Qliners krijgen van de reizigers een 7.8, met een opvallend hoog cijfer voor (kans op) zitplaatsen, een 8.9. Waarschijnlijk dankzij de inzet van de nieuwe 15 meter bussen.

De regionale treindienst van Arriva heeft de score van 2013 niet kunnen vasthouden: het is gedaald van een 7,5 naar een 7,4. De noordelijke treindiensten scoren nog wel beter dan het gemiddeld cijfer dat voor regionale treindiensten is gegeven, namelijk een 7,3. Reizigers zijn de overstaptijden beter gaan waarderen en geven een 8,0 voor het op tijd rijden. Het oordeel over de (kans op) zitplaatsen is gedaald van een 8,0 naar een 7.8. De sociale veiligheid krijgt van de reiziger een 7,8.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.