Ads Top

Primeur aanhangbus in Gelderland

Gedeputeerde Conny Bieze (Gelderland) heeft met Renoud Dirksen van OVnetwerk en Ietze van der Meer van Arriva het startschot gegeven voor een pilot met een aanhangbus. Vanaf maandag 16 maart wordt tijdens diverse ritten in de Achterhoek een aanhanger achter de bus ingezet, waardoor er een extra lange bus ontstaat die meer plaats biedt voor reizigers.

De bus met aanhanger is een bekend fenomeen in andere landen zoals Duitsland en Zwitserland, maar nog niet in het openbaar vervoer in Nederland. Door een bus met aanhanger in gebruik te nemen worden er extra zit- en staplaatsen gecreëerd voor reizigers. Groot voordeel van de aanhanger is de flexibele inzetbaarheid. In de spits kan de bus met aanhanger worden ingezet, buiten de drukke perioden kan de aanhanger worden afgekoppeld. Hierdoor rijdt de bus altijd met een passende capaciteit.

Om dit unieke systeem te kunnen testen in Nederland gaat Arriva een pilot uitvoeren. De bus met aanhanger rijdt in de periode van 16 tot en met 26 maart tussen Doetinchem en Groenlo, lijn 74. Tijdens deze proef worden veel zaken gemonitord. Onder andere de ervaringen van de reizigers en van het personeel worden geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse wordt gekeken of de bus voldoet aan de verwachtingen en welke volgende stappen er ondernomen kunnen worden in het project.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.