Ads Top

Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd

Eén van de deelprojecten van HOV Schiphol-Oost wordt voorlopig niet gerealiseerd. De aanleg van de busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost wordt uitgesteld.

Het project HOV Schiphol-Oost bestaat uit meerdere deelprojecten, waaronder de busbaan vanaf de Walaardt Sacréstraat via het Stationsplein tot aan de Piet Guilonardweg, de fly-over en de busbaan langs de Fokkerweg.

Nu de aanleg van de busbaan langs de Fokkerweg is uitgesteld wordt de fly-over aangesloten op de bestaande rijbanen van Fokkerweg. De bus zal hier de komende jaren meerijden met het verkeer. Langs de Fokkerweg worden ter hoogte van de Southern Crossstraat en Zuideinde/P65 bushaltes aangelegd.

Het project HOV Schiphol-Oost kampt al geruime tijd met tegenslagen. Eigenlijk had het project eind 2017 klaar moeten zijn. Vertraging bij het verkrijgen van een vergunning voor de aanleg van de busbaan op de Fokkerweg en onvoorziene verontreiniging in de bodem zijn de belangrijkste oorzaken van de vertraging. Het project is nu niet meer te realiseren binnen de gestelde tijdsloten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.