Ads Top

Einde vakantie, forensenseizoen van start

September is traditiegetrouw de drukste maand van het jaar: forensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. NS verwacht deze maand 35 miljoen reizigers te vervoeren.

De hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Schiphol is met 19 procent de snelst groeiende verbinding. NS is bezig om de treinen hier te verlengen. De drukste trein wordt per direct uitgebreid van zes naar negen rijtuigen. Vanaf december breidt NS hier ook het aantal treinen uit: van vier naar vijf per uur.

NS zet deze maand op diverse stations extra medewerkers in om de reizigersstromen in goede banen te leiden. Op posters worden de drukste treinen met alternatieve reismogelijkheden getoond. Om reizigers bewust te maken van de mogelijkheden om de spits te mijden, deelt NS deze week op acht drukke stations een spitsmijdpakketjes met een ontbijtsnack uit.

Door de komst van de nieuwe Amsterdamse metrolijn, kan het aantal reizigers in de spitstreinen van en naar station Amsterdam Zuid met 10 procent groeien. NS rijdt de drukste treinen van en naar dit station daarom met de maximaal mogelijke lengte, maar dat zal naar verwachting niet genoeg zijn om iedereen een zitplaats te bieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.