Ads Top

Eerste tram Uithoflijn door Stationsgebied Utrecht

Begin deze week reed voor het eerst een Uithoflijn tram over het spoor in het stationsgebied van Utrecht. Wethouder Lot van Hooijdonk en gedeputeerde Mariëtte Pennarts-Pouw verwelkomden de eerste tram toen deze door het stationsgebied reed. Een belangrijke schakel is gelegd waarmee in het stationsgebied van Utrecht ruimte is gegeven aan de oplevering van de Uithoflijn.

De eerste tram werd getrokken door een speciaal voertuig dat zowel over de weg als op het spoor kan rijden. Het tramspoor in het stationsgebied heeft namelijk gedeeltelijk nog geen bovenleiding. De rit van één kilometer duurde een half uur. De tram reed stapvoets en werd begeleid door controleurs te voet. Na het stationsgebied kon de tram op eigen kracht richting eindbestemming P+R De Uithof.

Dezelfde nacht werd ook tram nummer twee door het stationsgebied gereden. Volgende week komen er ’s nachts nog drie trams. De trams rijden voor de nieuwe serie test ritten van de remise in Nieuwegein naar de tramhalte Jaarbeursplein en vanaf de Adama van Scheltemabaan gaan de trams naar P+R De Uithof, onder begeleiding van verkeersregelaars.

Nu het stationsgebied ‘doorrolbaar’ is voor trams, kunnen met meer trams testen worden uitgevoerd op de lijn tussen P+R De Uithof en de Adama van Scheltemabaan. Tot eind september worden (meestal ’s nachts) met vijf gekoppelde trams de technische systemen, de voertuigen en de trambaan getest. Verkeersregelaars begeleiden de testritten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.