Ads Top

ProRail en NS loodsen treinreizigers tussen spoorwerk door

ProRail laat in februari grote werkzaamheden uitvoeren aan het spoor bij Leiden en Den Haag.

De spoorwerkzaamheden rond verschillende grote steden zijn nodig om te zorgen dat treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden en dat het spoornetwerk het sterk groeiende aantal reizigers nog aan kan.

Doordat er meer treinen moeten rijden om meer reizigers te vervoeren, is de uitdaging om sporen goed te onderhouden steeds groter. Het doordeweeks volledig stilleggen van treinverkeer tijdens werkzaamheden is daardoor op sommige plekken in Nederland niet meer mogelijk. Zoals bij station Leiden de komende weken.

Vorig jaar veroorzaakten werkzaamheden rondom Leiden terwijl het treinverkeer doorgang vond, grote hinder voor reizigers, ook al vanwege onverwachte storingen. De evaluatie heeft geleid tot aanpassingen in de manier van werken, waarbij onder andere de dienstregeling anders is ontworpen.

Leiden is qua drukte met zo’n 80.000 in- en uitstappers per werkdag het zesde station van Nederland. Deze reizigers met bussen vervoeren zou bijna 1600 keer een bus vol betekenen. Zo veel bussen zijn niet voorhanden. Ook is onderzocht of het effect voor reizigers kleiner is bij alleen weekendwerkzaamheden. Dit betekent echter juist veel meer hinder omdat er dan tien weekenden helemaal geen treinen zouden rijden op een groot aantal trajecten. Daarom is gekozen voor negen dagen achter elkaar.

Bij Leiden Centraal werkt ProRail van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 februari, Op 15 en 16 februari wordt gewerkt in Voorhout. Daarna wordt van zaterdag 22 februari t/m zondag 1 maart gewerkt aan het spoor bij Den Haag Centraal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.