Ads Top

NS onderzoekt mogelijkheden en draagvlak coronamaatregelen

NS en de TU Delft starten een grootschalig onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis op het huidige en toekomstige reisgedrag van reizigers. Zo’n 100.000 NS-reizigers worden benaderd om hun mening te geven en ervaringen te delen.

In het onderzoek peilt NS ook de bereidheid van reizigers om zich vooraf aan te melden voor een treinreis. Een reiziger krijgt dan vooraf te zien welke trein druk is en welke niet.

Als gevolg van de lockdown daalde het aantal treinreizigers de afgelopen weken tot ongeveer 7 procent ten opzichte van normaal. Een trein heeft door de coronamaatregelen echter maar een capaciteit van 20 tot 25 procent ten opzichte van normaal.

Ook in treinen zal NS de komende weken diverse maatregelen testen om het makkelijker te maken om voldoende afstand te houden. Deze praktijktesten moeten uitwijzen of deze maatregelen reizigers voldoende helpen om afstand te bewaren.

Hierbij plaatst NS stickers op de vloer om de 1,5 meter afstand te markeren, identificeert NS op de stoelen duidelijk waar je kunt zitten en wordt er met plastic schermen gewerkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.