Ads Top

Tijdens meivakantie werkzaamheden aan spoor Groningen-Leeuwarden

In de meivakantie vinden werkzaamheden plaats op het spoor tussen Groningen en Leeuwarden. Vanaf eind dit jaar moet hier per uur een extra sneltrein gaan rijden.

De stremming bestaat uit twee delen: van vrijdagavond 24 april 20.00 uur tot en met dinsdag 28 april rijden er geen treinen tussen Groningen en Buitenpost en van woensdag 29 april tot en met maandag 4 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in.

Eind 2020 gaat de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden rijden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.

Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam/Weener. Dit vanwege werkzaamheden tussen het opstelterrein De Vork bij Haren en Hoofdstation Groningen. Deze werkzaamheden vinden plaats voor het project Groningen Spoorzone.

In de weekenden van 9 en 10 mei en 16 en 17 mei is Hoofdstation Groningen helemaal niet per trein bereikbaar. Dan rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Roodeschool en Delfzijl. Ook dan zetten NS en Arriva bussen in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.